23. 5. 2023.
images/pavo_barii2_1200x800_cropped_copy.jpg

200. rođendan Ante Starčevića obilježen je u Velikoj dvorani Školske knjige predstavljanjem moje monografije o njemu. Voditeljica je bila urednica Jozefina Ćurković, a o knjizi smo govorili: predsjednik Upravnog odbora Školske knjige Ante Žužul, znanstveni savjetnik u Hrvatskome institutu za povijest Stjepan Matković, profesor emeritus pri Fakultetu hrvatskih studija Alojz Jembrih i ja.

Nazočni su bili brojni uzvanici iz političkoga, kulturnoga i javnoga života, a prigodne skladbe u počast domovini izvele su sopranistica Valentina Fijačko Kobić i pijanistica Eva Kirchmayer-Bilić.

U sklopu obilježavanja jubileja sudjelovao sam na nekoliko skupova posvećenih Ocu Domovine.

Na Radiju Sljeme emitiran je 25. svibnja 2023. moj razgovor s urednicom i voditeljicom Vesnom Jurić Rukavina u emisiji "Nepregledno blago" pod naslovom "Hrvatski velikani: Ante Starčević u novim spoznajama slobode i prava"

Na 1. programu Hrvatskoga radija emitiran je 24. svibnja 2023. razgovor o monografiji "Ante Starčević" u emisiji urednice Blanke Jergović "Drag mi je Platon".

Na 3. programu Hrvatskoga radija u dva nastavka emitiran je razgovor o Ocu Domovine koji je sa mnom vodio urednik Vladimir Lončarević.

U Novom listu objavljen je 27. svibnja 2023. moj intervju u feljtonu "Spomen Ocu Domovine", koji je priredio Ante Peričić.

U Večernjem listu tiskan je 23. srpnja 2023. feljton "Starčević: Ujedinitelj nacije", koji je priredio Ivica Beti.

Pozivnica

Objava za medije

Medijski odjeci predstavljanja monografije

Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Fakultet hrvatskih studija
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj
Borongajska cesta 83d
HR-10000 Zagreb
E-adresa