7. 11. 2021.

Strukovna naobrazba

Na portalu Direktno.hr objavljen je intervju o strukovnim zanimanjima koji je priredila novinarka portala MiMladi Bjonda Lučić. Govorio sam o obrazovnoj politici i izradi državne strategije za strukovnu naobrazbu.

Više

23. 10. 2021.

Europska Unija u svijetu

U hotelu Westin u Zagrebu održana je od 22. do 24. listopada 2021. međunarodna konferencija Hrvatske paneuropske unije "Europska Unija u svijetu: prošlost, sadašnjost i budućnost". Govorio sam o geopolitičkom položaju Europske Unije i budućnosti Europe i Paneuropske unije uoči 100. jubileja.

Više

8. 10. 2021.

Skup o Slavku Ježiću

U okviru znanstvenoga skupa iz niza Hrvatski književni povjesničari održao sam 8. listopada 2021. na Sveučilištu u Zadru izlaganje "Romantik ili realist? Književno djelo Ante Starčevića u Hrvatskoj književnosti Slavka Ježića".

Više

21. 9. 2021.

Europski centar za mir i suradnju

U povodu Svjetskoga dana mira sudjelovao sam u obilježavanju prve obljetnice Europskoga centra za mir i suradnju i Kuće susreta "Marija Zvijezda" u Banja Luci. Govorio sam u ime Međunarodne paneuropske unije i istaknuo vrijednost Europskoga centra u trapističkom samostanu koji povezuje europsku prošlost s europskom sadašnjošću i  budućnošću.

Više

11. 9. 2021.

Bosanska Posavina

Na znanstvenom skupu "Bosanska Posavina: jučer, danas, sutra", koji je u organizaciji Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu i Udruge Prsten održan u Zagrebu 11. rujna 2021., govorio sam o "Zavičaju u svjetlu moderne bez-zavičajnosti". Bio sam predsjednik Znanstvenoga vijeća skupa koji je okupio izlaganja jedanaest znanstvenika.

Više

10. 7. 2021.

Posjet Banja Luci

U subotu 10. srpnja 2021. sudjelovao sam na radnom sastanku vezanom za provedbu projekta Europskoga centra za mir i suradnju u Banja Luci. U sklopu sastanka organizirano je razgledavanje trapističkoga samostana "Marija Zvijezda" gdje su predstavljeni nacrti za izgradnju Kuće susreta.

Više

Kontakt

Sveučilište u zagrebu
Hrvatski studiji
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj
Borongajska cesta 83d
HR-10000 Zagreb
E-adresa