15. 3. 2022.
images/bih_nasa_domovina.jpg

U Napretkovu kulturnom centru u Zagrebu predstavljena je 15. ožujka 2022. knjiga Franje Topića Bosna i Hercegovina naša domovina. Uz sudjelovanje autora, o knjizi sam govorio zajedno s predstavljačima prof. dr. sc. Slavkom Sliškovićem i dr. sc. ef. Azizom Hasanovićem. Predstavljanje je vodio predsjednik podružnice HKD Napredak u Zagrebu prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić.

"Akademik Pavo Barišić istaknuo je da je u tekstovima Franje Topića neskrivena ljubav prema Bosni i Hercegovini i to u formuli jedinstva u različitostima.

'On se zalaže za dobro, za istinu, za pravedno. Njegovo je uključivanje vođeno željom da pomogne onima koji se zalažu za valjane vrijednosti. Rasvjetljavajući pojave i djelovanje ljudi smatra da se na taj način može pomoći u rješavanju bitnih društvenih pitanja. U pozitivnom ozračju autor ne prikriva svoju želju da se u njegovim kolumnama iskaže vjera u dobru budućnost Bosne i Hercegovine. S iskrenom nakanom objavljuje svoja promišljanja i traži dijalog s drugima. Kao što se sam zalaže, tako poziva i sve ljude dobre volje da grade zajedničku kuću opstanka, vlastitu domovinu. Suprotstavlja se onima koji se prepuštaju očajavanju i beznadnosti. Njegove su kolumne prosvjedi upereni protiv negativnih vibracija koje ga okružuju', rekao je u svom izlaganju akademik Barišić." (ZG express)

Medijski odjeci

Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Fakultet hrvatskih studija
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj
Borongajska cesta 83d
HR-10000 Zagreb
E-adresa