8. 4. 2021.

U Hrvatskom tjedniku objavljen je 8. travnja 2021. ispravak neistinitih tvrdnja pod naslovom „Ugled Fakulteta narušava širitelj klevetničkih tvrdnja koji ga svojim objedama dovodi u 'izvanredno stanje'“.

Ispravak je odgovor na neistinite navode, sadržane u članku "'Izvanredno stanje' na Fakultetu hrvatskih studija", koji je u Hrvatskom tjedniku 11. ožujka 2021. objavila Andreja Černivec.

Zbog objavljenih neistina protiv savjetnika dekana mr. sc. Petra Marije Radelja podnio sam tužbu za kazneno djelo klevete, a demanti sam zaključio sljedećim riječima:

"Odbacujući iznesene insinuacije, izjavljujem da sam u suradnji sa studentima, zaposlenicima i vanjskim suradnicima u petnaest mjeseci na dužnosti dekana nastojao podići ugled Fakultetu. Taj ugled narušava širitelj klevetničkih tvrdnji koji ga upravo svojim objedama dovodi u 'izvanredno stanje'. Priječi time da Fakultet nastavi ispunjavati uzvišenu misiju za koju sam se zalagao od pokretanja Hrvatskih studija do danas. No Fakultet će, uvjeren sam, nadići razdore u koje ga zbog određenih, vjerojatno samo njima znanih, ciljeva pokušavaju uvući mr. sc. Petar Marija Radelj i oni koji ga na to potiču.

Za narušavanje svojega ugleda tražim pravdu na sudu. No, kako će se obraniti dobar glas Fakulteta i uzdizati poželjnost studiranja na njemu? Savjetnik je širio potvore i protiv prethodnika na čelu Hrvatskih studija, pročelnika prof. dr. sc. Maria Grčevića, koji ga je doveo na to mjesto. Čelnici se smjenjuju, a Savjetniku se ostavlja prostor za zlo djelovanje i protiv sljedećih dekana. Valjda ne zadugo!"

Kontakt

Sveučilište u zagrebu
Hrvatski studiji
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj
Borongajska cesta 83d
HR-10000 Zagreb
E-adresa