19. 10. 2020.

Gastarbajterska poema

Na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održana je 19. i 20. listopada 2020. međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Hrvatska iseljenička poema – od stvarnosti do romantizma“. U pozdravnoj riječi govorio sam o višestrukom značenju polustoljetne gastarbajterske poeme i parafrazirao Maxa Frischa: „Slali smo radnike, otišli su nam ljudi.“

Više

14. 9. 2020.

Otvoren tečaj korejskoga

Na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu otvorio sam tečaj korejske kulture i jezika koji je upisalo 96 polaznika. Program se izvodi u suradnji sa Sveučilištem Chung-Ang u Seoulu i Zakladom Instituta kralja Sedžonga. Tečaj vodi lektorica EunGyeong Kim, ured vodi Lina Seonghyun Kwon, a meni je pripala dužnost direktora Instituta kralja Sedžonga na Sveučilištu u Zagrebu.

Više

20. 7. 2020.

Naobrazba i kultura u Europi

U bavarskom gradu Hofu u blizini granice s Republikom Češkom održana je od 17. do 19. srpnja 2020. međunarodna konferencija "Nakon krize – nova snaga za Europu". Izlagao sam o politici naobrazbe i kulture u okviru simpozija "Obrazovati Europu – kultura kao polazište budućnosti".

Više

19. 6. 2020.

Europsko sjećanje za europsku budućnost

Na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održan je 19. lipnja 2020. znanstveni skup "Važnost europskoga sjećanja za europsku budućnost: komunistički poratni zločini". U pozdravnom govoru istaknuo sam značenje istraživanja povijesnih činjenica i opasnosti od ideoloških zasjenjivanja istine.

Više

5. 6. 2020.

Izložba "Hrvatska u srcu Europe"

Izložbu hrvatskih kulturnih spomenika na umjetničkim fotografijama "Hrvatska u srcu Europe – Sredozemni i srednjoeuropski kulturni krajolici Hrvatske" otvorio je u petak, 5. lipnja 2020. na Fakultetu hrvatskih studija dr. sc. Ivica Poljičak, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu kulture.

Više

9. 3. 2020.

Emisija Sveučilišni Zagreb

Gostovao sam u emisiji „Sveučilišni Zagreb“, koju vodi i uređuje prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga na televiziji Z1. Govorio sam o svojem studiju, studijskim programima, znanstveno-nakladničkoj djelatnosti i studentima Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Više

Kontakt

Sveučilište u zagrebu
Hrvatski studiji
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj
Borongajska cesta 83d
HR-10000 Zagreb
E-adresa